Jdi na obsah Jdi na menu

ODDÍL RT

 

Rybářské závody mládeže Zlatá udice- ZU RK 2024.pdf

Zlatá udice 2023 celostátní soutěž rybářské mládeže.docx

nastup-pred-zahajenim.jpg

 

 

 

 

 

 

oceneni-nejlepsiho-druzstva.jpg

 

 

 

 

 

 

ucastnici-zu-2023.jpg

 

 

 

 

 

 

ulovek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vitezny-team-mrs-2023.jpg

 

 

 

 

 

 

 

vyhlaseni-vysledku.jpg

 

 

 

 

 

 

zavodni-usek-na-jizere.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rybářské závody mládeže 2023 regionální kolo Zlaté udice.docx

Výsledky ZU 23_4_23.pdf

nastup.jpg

 

 

 

 

 

 

 

lru-02.jpg

lru-03.jpg

lru-01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rybářské závody mládeže - ZU RK 2023 - propozice1.pdf

Setkání mladých rybářů MRS v Plumlově

Ve spolupráci  s Povodím Moravy, s.p. uspořádal Odbor mládeže MRS závody mládeže, z rybářských kroužků, v lovu ryb udicí. Závod se uskutečnil v netradičním termínu v sobotu 5 listopadu na Podhradském rybníku v Plumlově. Tato vodní plocha slouží k produkci kaprů a je tedy normálně sportovnímu rybolovu nedostupná. Obsádku tvoří kapr, ale také bílá ryba a dravci. Počasí bylo na listopad příznivé, i když pofukoval nepříjemný větřík. Sešlo se přes čtyřicet mladých rybářů ze všech koutů MRS. Chytalo se se převážně na položenou a feeder. Loveni byli hlavně kapři od 40 do 70 cm.  Největšího kapara, o délce 72 cm, ulovil Matěj Kunčar z Chropyně. Za naši organizaci se akce účastnil Honza Juříček, který se celkově umístil na krásném šestém místě.  Po ukončení lovu a ocenění nejúspěšnějších rybářů došlo i na závěrečné opékání špekáčků. Věříme, že podobné akce pomohou s výchovou naší mladé generace a přispějí k setkávání a poznávání rybářů z různých regionů MRS. Poděkování patří organizátorům i účastníkům této akce. 

honza-juricek-s-ulovkem.jpg      

 

 

 

 

 

 

 

 

Další foto ze setkání mladých rybářů v Plumlově ve fotoalbu.

Úspěch rybářské mládeže - Zlatá udice 2022

Po roce se opět konalo národní kolo soutěže mladých rybářů „Zlatá udice 2022“. Mladí rybáři z celé ČR se letos sešli v jihočeských Vodňanech v prostředí střední školy rybářské v termínu  17.-19.6.2022. Zlatá udice je soutěž rybářské všestrannosti mládeže do 18ti let. Prověří znalosti, rybářskou dovednost při lovu ryb i ovládání rybářských technik. Tým reprezentující Moravský rybářský svaz v loňském roce zvítězil, ale letos, po generační výměně, jsme jeli hlavně sbírat zkušenosti pro další roky. Přesto jsme ale dosáhli výborného umístění v konkurenci družstev z celé České republiky. Z Kroměříže byli součástí týmu Robert Traj, Karel Hýža a Matěj Kunčar z Chropyně. Další reprezentanti pocházejí z Jihlavy, Brna a Znojma. Po pátečním testu znalostí rybářského řádu, poznávání ryb, rostlin a živočichů proběhl v sobotu hlavní závod, a to lov ryb udicí na plavanou. Chytalo se na závodním úseku řeky Vltavy nedaleko Hluboké nad Vltavou, a naši reprezentanti byli velmi dobře připraveni díky předchozímu tréninku a díky zvolené taktice trenéry. V konkurenci osmi týmů naše družstvo zvítězilo, když celkový úlovek přesáhl 22 kg ryb. Závodníci zúročili intenzivní přípravu na domácích vodách a mimořádný trénink přímo na závodním úseku, a přesně plnili pokyny trenérů. V neděli se pak konal závod v ovládání prutu a rybářských dovednostech, v rybolovné technice pětiboji. Naše mladé družstvo přes velmi malé zkušenosti některých členů obsadilo velmi pěkné druhé místo. V konečném součtu soutěže družstev jsme se umístili na druhém místě, v kategorii jednotlivců skončil Robert Traj  druhý mezi juniory a Matěj Kunčar třetí mezi žáky. Při účasti nejlepších mladých rybářů z celé ČR se jedná o výborný výsledek, a svědčí to o výborné přípravě závodníků a zároveň vypovídá o kvalitě práce s rybářskou mládeží v našem regionu.  Je namístě poděkovat všem, kdo se na tomto skvělém výsledku podíleli, a to závodníkům, trenérům i všem organizátorům.  Za všechny jmenujme pana Karla Netolického, pod jehož vedením se naši závodníci, a to již několik let, pravidelně pohybují na předních místech v soutěži lovu ryb udicí.

Věříme, že nová generace závodníků naváže na úspěch svých předchůdců a i v příštích letech bude pravidelně stát na stupních vítězů.

druzstvo-mrs-zu-2022.jpg

 

robert-traj-2-junior-zu-2022.jpg    matej-kuncar-3-zak-zu-2022.jpg 

nk-zu-2022.jpg

Mladí rybáři soutěžili v Kroměříži

V sobotu 9. dubna se na rybníce Šlajza konalo regionální kolo soutěže všestrannosti mladých rybářů „Zlatá udice 2022“. Za poněkud nepříznivého počasí se sešlo téměř třicet mladých adeptů Petrova cechu, aby porovnali svou dovednost v lovu ryb udicí, znalostech a dovednostech. Úvodní část proběhla na rybníce Šlajza. Mezi úlovky se objevovaly plotice, cejni, oukleje a další druhy ryb. Nejúspěšnější závodník nachytal za dvě a půl hodiny přes osm kilogramů ryb. Počasí nebylo příznivé a potrápila nás i krátká přeháňka, ale vytrvalost a zaujetí mladých rybářů bylo příkladné. Po přestávce jsme pokračovali v soutěži v rybářských znalostech a ovládání prutů. Na závěr byli vyhodnoceni nejúspěšnější závodníci. Ti také obdrželi věcné ceny od organizátorů a sponzorů.  Vítězové budou reprezentovat náš region na svazovém kole soutěže, které se bude konat na jižní Moravě.   

Počasí nám nepřálo a podmínky nebyly ideální. Poměrně vysoká účast dokazuje, že mladí rybáři dokáží nepříznivé podmínky překonat a mají znalosti a dovednosti na úrovni dospělých rybářů. Věříme tak, že o další generaci našeho sportu nemusíme mít strach. 

 

 

dsc00200.jpg

dsc01772.jpg

dsc02996.jpg

dsc03014.jpg

 

dsc03054.jpg

img_20210620_164828_1.jpg

 

img_20210620_171741.jpg

Skupinové foto: Nahoře zleva – trenéři Petr Brokeš a Jan Bombera st., Ondřej Honzírek, Jakub Ondruch, Robert Traj a vedoucí Stanislav Honzírek

Dole zleva – Jan Bombera ml., Barbora Strnková a Jakub Juříček.   

 

Výsledky - MiČR juniorů a záků 2021 KM.pdf

 Ohlédnutí za úspěšným šampionátem mládeže.docx                         

 

Článek do Týdeníku.docx

 

Propozice MČR juniorů a žáků 2021

 

Zlatá udice RK 2020 - propozice

Termínový kalendář 2020

Informace o činnosti oddílu RT v roce 2019

Zpráva o činnosti rybářských kroužků

druzstvo-mrs-narodni-kolo-zlate-udice-2019-upraveno.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledky Hanácký pohár 18.5.2019 KM.pdf

Přebor MRS 20.4.2019 Kroměříž

ZU 2019 - Kroměříž 6.4.2019

 

Informace o činnosti oddílu RT v roce 2018

Zpráva o soutěži Zlatá udice v roce 2018

Zlatá udice 2018

vitezne-druzstvo-ps-kromeriz-finale-mrs-2018-test1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Vítězné družstvo ps Kroměříž finále MRS 2018
 

Činnost rybářských kroužků v roce 2018

Oddíl rybolovné techniky Kroměříž